donderdag, juni 20, 2024
spot_img

Burgemeester Peter Oskam geeft nieuwjaarstoespraak tijdens nieuwjaarsvoorstelling: ‘laten we oog hebben voor elkaar’

Woensdag 11 januari kwamen Capellenaren samen in het Isala Theater om het nieuwe jaar samen in te luiden. Er was een nieuwjaarsvoorstelling en burgemeester Peter Oskam gaf een nieuwjaarstoespraak.

“Namens het college en de gemeenteraad van Capelle aan den IJssel wens ik u allemaal een heel mooi, gezond en inspirerend 2023 toe. Het nieuwe jaar is als een open boek waarvan we samen de pagina’s vullen en de hoofdstukken schrijven.” Zo begon Peter Oskam de avond in een vol theater.

In de speech kwam verschillende onderwerpen aan bod. Het opheffen van de coronamaatregelen en de evenementen die daardoor weer mogelijk werden. Maar ook de oorlog in Oekraïne en hoe we samen zorgden voor een opvang. Ook de inzet van vrijwilligers in de gemeente werden specifiek genoemd en bedankt.

Zoeken naar creatieve oplossingen

Tegelijkertijd blikt de burgemeester ook vooruit. Zo hebben we nu te maken met moeilijke tijden. “De menselijke maat in Capelle moet wat mij betreft centraal staan het komend jaar”, aldus Oskam. “Bij ons werk als gemeente voor onze inwoners en in onze zoektocht naar creatieve oplossingen voor soms complexe problemen. En dat kunnen we als geen ander.”

Ondanks de uitdagingen blijft Oskam positief gestemd: “Als we de hoofdstukken voor 2023 gaan schrijven, laten we dan oog hebben voor elkaar. De zorgen delen en lichter proberen te maken en het positieve nooit vergeten. We hebben veel om voor te strijden. In ieder geval voor een mooie inclusieve stad met mooie en fijne mensen die allemaal mogen meedoen. Die mensen, daar doe ik het voor, daar doet onze raad het voor en daar doet ons college het voor. En voor die mensen schrijven we nieuwe hoofdstukken in ons boek voor 2023.”

Voorstelling

Na de speech begon de nieuwjaarsvoorstelling. De Capellenaren konden volop genieten van verschillende optredens. Dat bleek ook uit de verschillende reacties na afloop van de voorstelling.

Afsluitend aan de voorstelling stond in de foyer van het theater champagne klaar, zodat gezamenlijk geproost kon worden op een mooi 2023.


Lees de volledige nieuwjaarstoespraak van burgemeester Peter Oskam terug op de website van de gemeente.

Laatste Nieuws

spot_img