dinsdag, april 23, 2024
spot_img

Bouw OBS de Groeiplaneet, sportzaal de Populier en KindeRdam officieel gestart met slaan eerste paal

Woensdag 11 januari is de eerste paal geslagen voor de nieuwbouw van openbare basisschool (OBS) de Groeiplaneet, sportzaal de Populier en KindeRdam. Hiermee is de start van het nieuwbouwproject begonnen na twee jaar lang intensief samenwerken.

De leden van de stuurgroep sloegen onder leiding van de wethouder de eerste heipaal. Ook stonden zij stil bij het samenwerkingstraject van de afgelopen jaren en de jaren die nog komen. Wethouder Tempel: ‘’Heel fijn dat we nu de echte eerste stap in ons Integraal Huisvestingsplan gaan zetten. En dat het gelijk zo’n prachtig gebouw wordt!’’

Naast de huidige sportzaal aan de Populierenlaan wordt de nieuwe sportzaal gebouwd. Naar verwachting wordt deze na de zomervakantie van 2023 in gebruik genomen. Hierna wordt de huidige sportzaal afgebroken en kan daarna de nieuwe accommodatie voor OBS de Groeiplaneet en KindeRdam gerealiseerd worden.

Eerste in reeks nieuwe schoolgebouwen en sportaccommodaties

De realisatie van het nieuwbouwproject OBS de Groeiplaneet en sportzaal de Populier is de eerste in een reeks aan nieuwe schoolgebouwen en binnensportaccommodaties. De komende vijf jaar vinden nieuwbouwprojecten plaats van vier andere scholen en drie binnensportaccommodaties.

Laatste Nieuws

spot_img