dinsdag, mei 28, 2024
spot_img

Jaaroverzicht 2022: jaar waarin veel weer mogelijk werd

We sluiten 2022 bijna af en beginnen 2023 weer met een schone lei. Het was wederom een jaar waarin veel is gebeurd. We blikken daarom graag nog eens terug op afgelopen jaar.

Een jaar geleden werden we onverwacht verrast met nieuwe restricties door de snel opkomende Omikron-variant van het coronavirus. De feestdagen moesten noodgedwongen soberder worden gevierd. Gelukkig bleek deze variant milder en konden we in maart de laatste maatregelen loslaten.

Na het opheffen van alle maatregelen is 2022 een jaar geworden waarin veel weer mogelijk werd. Als Capelle Vandaag waren we uiteraard weer van de partij om verslag te doen en verhalen te brengen. Denk bijvoorbeeld aan de gemeenteraadsverkiezingen, tal van evenementen die weer mochten plaatsvinden of spraakmakende zaken als de Capelse bandenprikker.

Daarnaast zijn we trots op het succes dat we hebben behaald. Zowel in het aantal bezoeken aan onze website als het aantal unieke bezoekers zagen wij afgelopen jaar een ruime verdubbeling ten opzichte van 2021. Als redactie zijn we hier uiteraard trots op en dit motiveert ons om ook komend jaar weer vol passie aan de slag te gaan om de Capellenaren te voorzien van lokaal nieuws.

Namens de redactie van Capelle Vandaag wensen we iedereen een fijne jaarwisseling en de beste wensen voor 2023!


Nieuwsgebeurtenissen 2022 uitgelicht in 12 beelden

Door de nog geldende restricties vieren we de jaarwisseling in kleine kringen. Ondanks het algehele vuurwerkverbod gaat er toch nog wat vuurwerk de lucht in. (Fotografie: Jeroen van Zomeren)
Op 30 januari ramt een binnenvaartschip de Algerabrug. Hoewel het schip vast komt te zitten, weet de schipper zichzelf los te krijgen. (Fotografie: Jeroen van Zomeren)
Meerdere voorjaarsstormen razen eind januari en in februari over Nederland. Met name storm Eunice richt veel schade aan in Capelle aan den IJssel, zoals hier op de Bijendans. (Fotografie: Jeffrey Jacobs)
Op 16 maart gingen we naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. Leefbaar Capelle werd de grootste partij, gevolgd door D66 en VVD. Met een opkomstpercentage van 43,54% was het aantal inwoners wat hun stem uitbracht historisch laag.
Als in Oekraïne de oorlog uitbreekt, toont ook Capelle zich solidair met het oost-Europese land. Oekraïense vluchtelingen worden sinds 21 maart opgevangen en Capellenaren doneren massaal spullen. Zo massaal dat al snel de inzamellocaties overvol zitten. (Fotografie: Frank de Roo)
In 2022 werden eindelijk de laatste coronamaatregelen van tafel geveegd. Evenementen konden weer plaatsvinden zoals we dat gewend waren, zoals hierboven tijdens het Bevrijdingsfestival in Capelle-west. (Fotografie: Jeroen van Zomeren)
Op 1 september is er een doorbraak in het onderzoek naar de in 2021 vermoorde Knut. In Zwitserland is er een DNA-match en wordt een verdachte aangehouden. Inmiddels zit hij in voorarrest in afwachting van de inhoudelijke behandeling in de rechtbank. (Fotografie: Jeffrey Jacobs)
In Capelle aan den IJssel wordt dit jaar begonnen met deelscooters. Vanaf 10 oktober starten drie aanbieders met een proef tot de zomer van 2023. Althans, dat was het idee. Als zowel Go Sharing en Felyx zich terugtrekken, besluit de gemeente de stekker eruit te trekken.
Na tien maanden van werkzaamheden werd op 30 juni de Burgemeester van Dijklaan feestelijk geopend in bijzijn van omwonenden. (Fotografie: Sebastiaan Barel)
Ruim een week lang waren we in de ban van de Capelse Bandenprikker. Acht nachten achter elkaar werden honderden banden lek gestoken voornamelijk Capelle. Door een oplettende getuige kon uiteindelijk een 34-jarige Capellenaar worden aangehouden. (Fotografie: Jeffrey Jacobs)
Na drie jaar afwezigheid begint de ParkShuttle begin december weer te rijden. Tot 6 januari mogen reizigers kosteloos met het zelfrijdende vervoersmiddel mee. (Fotografie: Jan Kok)
In de vroege ochtend van 19 december breekt er brand uit aan de Burgemeester Schalijlaan. Een bedrijfsverzamelgebouw wordt in de as gelegd en vanwege de heftige rookontwikkeling wordt een NL-Alert verstuurd. (Fotografie: Jeffrey Jacobs)

Laatste Nieuws

spot_img