donderdag, juni 20, 2024
spot_img

Meerderheid grote supermarkten Capelle met kerst open, vooral kleinere winkels gesloten

Wie zondag nog even snel een boodschapje wil halen moet er rekening mee houden dat niet alle supermarkten open zijn. Vooral de kleinere winkels, zoals de MCD en Boon, zijn namelijk niet open eerste kerstdag. De meeste grote winkels zijn wel open.

Op eerste kerstdag zijn acht van de vijftien Capelse supermarkten gesloten. Het gaat om de MCD (Schollevaar), EkoPlaza (Middelwatering), Aldi (Schenkel) en Boon (Fascinatio) gesloten. Deze winkels zijn wel open op tweede kerstdag. Het filiaal van de Plus aan het Slotplein is allebei de kerstdagen dicht. De meest opvallende in het rijtje van gesloten winkels is Lidl. Alle drie de filialen van de supermarkt in Capelle zijn gesloten. De winkels van Albert Heijn en Jumbo zijn wel open. Dat geldt ook voor Dirk in De Terp en Plus in ’s Gravenland.

Op tweede kerstdag is alleen het filiaal van Lidl aan de Schermerhoek open. Ook de Plus in Middelwatering is op tweede kerstdag dicht. Wie maandag dus boodschappen wil doen, kan bij twaalf van de vijftien Capelse supermarkten terecht.

Beperkte openingstijd

In Capelle mogen winkels op zon- en feestdagen maar op beperkte momenten open zijn. Op zondagen mogen de winkels pas om 12:00 uur de deuren openen, dat geldt ook voor feestdagen die op een zondag vallen. Op andere feestdagen die op een doordeweekse dag vallen mogen winkels al om 9:00 uur klanten verwelkomen. 

Aan een sluitingstijd zit geen speciale verplichting: ze hoeven pas om 22:00 uur de deuren te sluiten. Op 24 december moeten winkels wel hun deuren eerder sluiten, namelijk om 19:00 uur. 

Laatste Nieuws

spot_img