donderdag, juni 20, 2024
spot_img

Inkomensgrens Jeugdfonds verhoogd: “voorkomen dat kinderen niet meer kunnen sporten of muziek maken”

Het college heeft de inkomensgrens voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur voor 2023 en 2024 verhoogd. Hierdoor kunnen meer ouders een bijdrage voor hun kinderen aanvragen. Ook gaat het bedrag dat het Jeugdfonds betaalt voor zwemles omhoog.

Vanwege de stijgende kosten en inflatie hebben gezinnen minder te besteden. Ouders moeten daardoor soms keuzes voor bezuinigingen maken die zij liever niet willen doen. Wethouder Harriët Westerdijk: “Veel mensen hebben nu zorgen om de hoge kosten van boodschappen en energie. We willen voorkomen dat kinderen uit gebrek aan geld straks niet meer kunnen sporten of muziek maken. Door de hogere inkomensgrens zorgen we ervoor dat kinderen kunnen doorgaan met hun hobby.”

Inkomensgrens verhoogd

De inkomensgrens voor het Jeugdfonds wordt verhoogd van 120% van het minimum inkomen naar 130%. Vanaf januari 2023 kunnen ouders een aanvraag doen met een netto inkomen per maand (zonder vakantiegeld) tot € 1.894 als alleenstaande ouder en tot € 2.109 als ze getrouwd zijn of samenwonen. Ook ouders met een hoger inkomen die een schuldregeling hebben, kunnen een aanvraag doen.

Bijdrage voor zwemles omhoog

Naast dat meer ouders aanspraak kunnen doen op het fonds, gaat ook het bedrag dat het Jeugdfonds betaalt voor zwemles omhoog. Dit was € 450 voor twee jaar voor zwemdiploma A. Vanaf 1 januari wordt dat € 900 voor diploma A en B.

Jeugdfonds Sport en Cultuur

Het Jeugdfonds Sport en Cultuur kan meebetalen voor bijna alle sporten of culturele activiteiten. Van voetbal tot taekwon-do en van pianoles tot een schildercursus. Denk ook aan scouting of zwemles bij zwembad Aquapelle. Het maakt ook niet uit of de activiteit in Capelle is. Ook als een kind lid wordt van een club in bijvoorbeeld Rotterdam, Nieuwerkerk of Krimpen kan het Jeugdfonds betalen.

Activiteiten zijn te vinden op website als sportiefcapelle.nl/sportaanbieders, skvr.nl of noesfiolet.nl.

Aanvragen

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt tot € 225 voor sport en € 450 voor muziek en dansles voor kinderen van 4 tot en met 17 jaar. Een tussenpersoon behandelt de aanvraag.

Op capelleaandenijssel.nl/jeugdfonds staat alle informatie over de voorwaarden en hoe je een aanvraag doet.

Laatste Nieuws

spot_img