dinsdag, mei 28, 2024
spot_img

Zeer grote uitslaande brand in bedrijfspand aan Burgemeester Schalijlaan

In een bedrijfspand aan de Burgemeester Schalijlaan in Capelle aan den IJssel is maandagmorgen een zeer grote brand uitgebroken. Rond 07.30 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een brand, waarbij vlammen uit het dak kwamen. Bij aankomst bleek er sprake te zijn van een zeer grote brand.

Het gaat om een bedrijfsverzamelgebouw, de brand zelf ontstond in het productiegedeelte van een cateringsbedrijf. Dit bedrijf maakt onder andere Aziatische producten waaronder loempia’s.

Tekst gaat verder onder video

De brandweer schaalde op naar zeer grote brand, en liet meerdere spuitwagens en ladderwagens ter plaatse komen om de brand te bestrijden. De brand leek na een klein uurtje grotendeels onder controle te zijn. Echter bleek de brand zich binnen in het pand behoorlijk te hebben uitgebreid, waarop de brandweer zich genoodzaakt zag om het bedrijfsgedeelte waar de brand is ontstaan gecontroleerd te laten uitbranden.

De brand werd opnieuw uitslaand, en grote dikke rookwolken trokken opnieuw in de richting van Nieuwerkerk aan den IJssel en Rotterdam-Nesselande. Rond 09.26 uur verzond de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond een NL-alert uit. Bewoners in de omgeving van de brand kunnen een soort plasticgeur ruiken, dat is afkomstig van onder andere het isolatiemateriaal in het pand.

De brandweer was de grootste vlammen snel meester. Het nablussen van de brand gaat nog de gehele dag duren. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend.

Vanwege de brand zijn de Hoofdweg en de Burgemeester Schalijlaan afgesloten. Verkeer wordt omgeleid over de Schollevaartse Dreef – Laan van Magisch Realisme – Laan van Avant-Garde.

Laatste Nieuws

spot_img