donderdag, juni 20, 2024
spot_img

Capellenaar (19) aangehouden voor beschieten en achterlaten explosieven bij restaurantketen

Afgelopen nacht is in Den Haag een 19-jarige Capellenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij verschillende geweldsincidenten in Den Haag, Rotterdam en Dordrecht. De incidenten waren allemaal gericht op restaurants van de Surinaamse keten Lobi BBQ.

In de nacht van zaterdag op zondag is een filiaal in Dordrecht beschoten en werd een explosief achtergelaten. Deze kwam gelukkig niet tot ontploffing en is door de Explosieven OpruimingsDienst (EOD) veiliggesteld.

Diezelfde nacht werd enkele uren later ook een restaurant in Rotterdam beschoten. Meerdere kogels troffen het pand. Bij beide incidenten raakte er niemand gewond.

Mogelijk explosief in Den Haag

Een nacht later, van zondag op maandag, troffen agenten de man aan in de Haagse Schilderswijk. Hij gedroeg zich verdacht bij een filiaal van de Surinaamse restaurantketen.

Bij het restaurant werd een doos met een draad aangetroffen. Ook lag er een envelop bij het pakketje. De EOD heeft het voorwerp veiliggesteld. Er is nog geen bevestiging of het weer een daadwerkelijk explosief betrof.

Gilermo Boldewijn, eigenaar van de restaurantketen, verklaarde tegenover het AD dat hij geen idee heeft waarom iemand het op zijn zaken heeft gemunt.

Onderzoek

De recherche van de eenheid Rotterdam heeft de zaken in verder onderzoek. De rol van de verdachte wordt nader onderzocht, onder andere of hij ook verantwoordelijk is voor de zaken in Dordrecht en Rotterdam.

De Politie vraagt mensen die meer informatie hebben, getuige waren, of camerabeelden hebben van één van de incidenten, om dit door te geven. Tips kunnen worden doorgegeven aan de Rotterdamse recherche via 0900-8844, of via Meld Misdaad Anoniem op de website of via 0800-7000.

Laatste Nieuws

spot_img