dinsdag, mei 28, 2024
spot_img

Politie houdt verdachte (34) aan in strijd tegen Capelse bandenprikker

De politie heeft afgelopen nacht een verdachte opgepakt in de zaak rondom de “Capelse Bandenprikker”. Het gaat om een 34-jarige man uit Capelle aan den IJssel. De man werd afgelopen nacht aangehouden op de Verbindingsweg in Krimpen aan den IJssel na een tip van een alerte buurtbewoner.

De buurtbewoner had de Politie getipt na een verdachte situatie. Agenten waren snel ter plaatse omdat zij massaal aanwezig waren om in Capelle te surveilleren. De man is uiteindelijk door agenten op de begraafplaats Waalhoven in Krimpen aan den IJssel aangehouden.

De politie meldt dat er inmiddels 250 aangiftes zijn binnengekomen. Deze komen ook uit de Krimpenerwaard. De verdachte wordt verhoord, en onderzocht wordt of hij degene is die verantwoordelijk is voor alle vernielingen.

Gestolen fiets

De politie vermoedt dat de bandenprikker op 17 november begon met het stelen van een fiets van een boerenerf in Krimpen aan de Lek. Vervolgens slaat hij in de nacht van 17 op 18 november toe door tientallen banden lek te steken in Ammerstol, Bergambacht, Lekkerkerk en Krimpen aan de Lek.

Lees ook: Bandenprikker actief in Capelle ‘s-Gravenland

In de nacht van 19 op 20 november begint hij zijn prikronde in Capelle aan den IJssel. Onder andere op de Rossinistraat in Capelle ‘s-Gravenland prikt hij van verschillende auto’s de banden lek. Daarop is te zien hoe hij op onder andere de Rossinistraat komt aangelopen met een scherp mes, meerdere keren in de zijkant van een achterband prikt en stevig doorloopt. Hij laat vervolgens een ravage achter.

De politie ontvangt dan ook op 20 november talloze meldingen van lekgeprikte banden. Vrijwel direct start de politie met een grootschalige opsporing naar de verdachte. Dit houdt in dat alle details worden bekeken en zoveel mogelijk camerabeelden worden opgevraagd om de verdachte zo snel mogelijk aan te houden. Wat volgt is een waar kat- en muisspel tussen de politie en de bandenprikker.

Bandenprikker steeds brutaler

Dat de bandenprikker vervolgens van geen ophouden weet, blijkt wel als hij zijn slag slaat in de avonden erna. Het lijkt erop dat het de bandenprikker er alles aan is gelegen om zo lang mogelijk door te gaan zonder gepakt te worden door de politie.

In de nacht van dinsdag op woensdag slaat hij zijn slag rondom het Valeriusrondeel en de van Maerlantpark in de wijk Middelwatering. Hier worden ook weer meerdere auto’s aangetroffen met lekke banden.

Lees ook: Bandenprikker slaat opnieuw toe in Capelle, banden lekgeprikt op Valeriusrondeel en Van Maerlantpark

In de nacht van woensdag op donderdag neemt hij zoveel risico dat hij het zelfs aandurft om over het hek van het politiebureau te klimmen en daar meerdere banden van privé-auto’s en dienstwagens van de politie lek te steken. In diezelfde nacht loopt hij zijn sloopronde over onder andere de Merellaan, de Wiekslag en de Bermweg.

In de nacht van donderdag op vrijdag slaat hij zijn slag door op het parkeerterrein van V.V Capelle de banden van negen auto’s en meerdere scooters  lek te steken. Later die nacht bleek dat hij ook had toegeslagen op de ‘s-Gravenweg in Rotterdam, vlakbij de McDonalds aan het Rhijnspoor.

Lees ook: Bandenprikker slaat in zesde nacht toe tegenover politiebureau (video)

Boefje vangen

Dat het de politie er alles aan is gelegen blijkt wel uit de bereidheid van de tientallen agenten die hebben overgewerkt om de “bandenprikker” aan te houden. Een speciaal opgezette werkgroep heeft er alles aan gedaan om de bandenprikker aan te houden. Van nachtelijke observaties tot het inzetten van speciale politieteams en hulpmiddelen als een droneteam. Ook werd preventief fouilleren vanuit de gemeente goedgekeurd door vier wijken als veiligheidsrisicogebied aan te wijzen. Elke nacht waren er vervolgens agenten zichtbaar en onzichtbaar op straat aanwezig. Verdachte situaties werden heel gedetailleerd uitgezocht, in de hoop de verdachte zo snel mogelijk aan te houden.

 

 

Laatste Nieuws

spot_img