dinsdag, mei 28, 2024
spot_img

Bandenprikker slaat weer toe, ondanks vele inzet Politie

Vannacht zijn er tien autobanden lek geprikt op de parkeerplaats van de voetbalvereniging Capelle. Ook is er een band van een scooter lek gestoken. Ondanks de vele Politie-inzet is de dader nog steeds niet opgepakt. 

Vannacht zijn er tientallen agenten ingezet om de bandenprikker te vinden. Omdat er inmiddels honderden meldingen zijn binnen gekomen bij de politie, heeft burgemeester Peter Oskam vier wijken aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Daardoor kan de politie ook preventief fouilleren. Het is nog niet bekend of de Politie van die optie gebruik heeft gemaakt. 

De dader heeft nu toegeslagen in Capelle-West, ’s Gravenland, Middelwatering en Schenkel. Die wijken zijn aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Burgemeester Oskam roept op om de dader niet te benaderen mocht hij gezien worden. “Mochten bewoners verdachte situaties waarnemen, grijp dan nooit zelf in, maar bel direct met de Politie via 112. De dader(s) loopt mogelijk rond met een mes en dat kan weer zorgen voor levensgevaarlijke situaties.”

Vannacht heeft de dader zich ook weer naar een nieuw gebied. Naast de auto’s bij de P.C. Boutenssingel in Capelle aan den IJssel, is ook toegeslagen op de ‘s-Gravenweg in Rotterdam, vlakbij het Capelseplein.

Laatste Nieuws

spot_img