donderdag, april 25, 2024
spot_img

Jaarlijkse pepernoten- en kruidnotentest bij de Zonnebloem in Nieuwerkerk

Het is ieder jaar weer opnieuw een druk bezochte activiteit bij de Zonnebloem in Nieuwerkerk aan den IJssel: de jaarlijkse  pepernoten-en kruidnotentest.

In de recreatiezaal van Dianthus werd er volop geproefd, gewikt, gewogen, opnieuw geproefd, overlegd en aansluitend een cijfer gegeven. Daaruit kwam een ranglijst met lekkerste pepernoten en kruidnoten.

De middenstand van Nieuwerkerk had de pepernoten en kruidnoten gratis beschikbaar gesteld. Onder genot van een kopje koffie ontstond er al snel een gezellige sfeer.

Van iedere bakker of supermarkt werd er met grote zorgvuldigheid een aantal pepernoten en kruidnoten geproefd. Het blijft natuurlijk een persoonlijke smaak, maar uiteindelijk rolde er na een zorgvuldige puntentelling toch winnaars uit.

Winnaars

Bij de kruidnoten bleek supermarkt Jumbo met een miniem puntenverschil de winnaar, op de voet gevolgd door bakker Klootwijk en bakker Ammerlaan.

Bij de pepernoten ging Albert Heijn met de eer strijken met in het kielzog bakker Ammerlaan en supermarkt Plus.

Na afloop gingen de gasten met een volle buik huiswaarts. Ook de organisatie was weer tevreden: “Wij kunnen weer terugkijken op een succesvolle activiteit! Met dank aan de sponsoren die deze activiteit mogelijk hebben gemaakt.”


Vrijwilligers gezocht
Wilt u ook iets betekenen voor de Zonnebloem? De organisatie is hard op zoek naar vrijwilligers. Kijk verder op de website van de Zonnebloem.

Laatste Nieuws

spot_img