donderdag, juni 20, 2024
spot_img

Krimpenaar aangehouden voor mishandeling en vernedering tijdens wedstrijd Feyenoord

De politie heeft zeven verdachten, waaronder één uit Krimpen aan den IJssel, aangehouden voor de mishandeling en vernedering van een 21-jarige man die met zijn 16-jarige broertje bij de wedstrijd Feyenoord-Olympiqye Lyon, afgelopen juli.

De twee slachtoffers komen uit Groningen, maar zijn enorme Feyenoord-liefhebbers. De 16-jarige jongen had geld gespaard om tickets voor hem en zijn broer te kopen, zodat ze samen naar de vriendschappelijke wedstrijd tussen Feyenoord en Olympiade Lyon konden, die op 24 juli gespeeld werd in De Kuip.

Sportbroek

Helaas bleek de wedstrijd voor de twee Groningers minder vriendschappelijk dan verwacht. De 21-jarige Groninger is fan van Feyenoord, maar had die dag toevallig ook een sportbroek van FC Groningen aan. Dit was reden genoeg voor een groep ‘Feyenoord-supporters’ om de confrontatie te zoeken.

De zeven verdachten sloegen de jongeman, scholden hem uit en duwden hem omver. Terwijl zijn broertje het hele gebeuren moest aanschouwen, werd ook nog de sportbroek hardhandig uitgetrokken en afgepakt.

De twintiger heeft de wedstrijd in zijn onderbroek af moeten kijken en moest ook zonder broek terug naar Groningen reizen. De daders deden er zelfs een schepje bovenop door bij het verlaten van het stadion de 21-jarige Groninger verder uit te schelden en te duwen.

Aanhoudingen

De politie startte een onderzoek naar aanleiding van de aangifte die de man deed. De identiteit van alle zeven daders kon worden achterhaald, waarna ze uiteindelijk allemaal konden worden aangehouden voor verhoor.

De zeven verdachten, tussen de 22 en 39 jaar afkomstig uit Rotterdam, Barendrecht, Oud Gastel, Krimpen aan den IJssel en Ouderkerk aan den IJssel, zijn in september en oktober aangehouden.

Onderzoek gaat verder

Het onderzoek naar wie precies wat heeft gedaan, loopt nog. Zodra dit onderzoek is afgerond, besluit het Openbaar Ministerie wie van de verdachten zich voor de rechter zal moeten verantwoorden.

Laatste Nieuws

spot_img