dinsdag, juli 16, 2024
spot_img

Plannen voor nieuw Algeracorridor definitief, Capelseplein en Algeraweg op de schop

Er is groen licht gegeven voor een pakket maatregelen om de doorstroming van het verkeer op de Algeracorridor te verbeteren. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de provincie Zuid-Holland, Metropoolregio Rotterdam Den Haag en de gemeente Rotterdam hebben het Voorkeursalternatief vastgesteld voor de MIRT-verkenning Oeververbindingen regio Rotterdam. Hiervoor is 68 miljoen euro vrijgemaakt. Capelle aan den IJssel besliste samen met Krimpen aan den IJssel en Krimpenerwaard mee over de plannen voor de Algeracorridor.

Maatregelen voor autoverkeer en fietsers

In het Voorkeursalternatief staan voor de Algeracorridor maatregelen voor het autoverkeer en voor fietsers. Er worden geen aanpassingen gedaan aan de Algerabrug, wel krijgt het Capelseplein een ongelijkvloerse kruising met een tunnel vanaf de Algeraweg richting Rotterdam. Er komt ook een tweede autorijstrook op de Algeraweg van Krimpen naar Capelle. Daarnaast wordt onderzocht of een fietsbrug tussen Krimpen en Capelle realiseerbaar is. Wethouder Rik van Woudenberg: “We zijn blij dat er nu forse ingrepen worden gedaan, waarmee we Capelle voor een langere periode bereikbaar houden met de auto, de fiets en het openbaar vervoer. Tegelijkertijd bieden de maatregelen ook kansen om de leefkwaliteit van omwonenden te verbeteren.”

Aandachtspunten gemeenteraad
De gemeenteraad van Capelle aan den IJssel heeft tijdens de raadsvergadering op 1 november 2022 gesproken over de verkeersmaatregelen voor de Algeracorridor. In deze vergadering is een motie aangenomen met daarin een aantal punten die de raad belangrijk vindt bij het aanpakken van de Algeracorridor, zoals geluidshinder en leefkwaliteit. De aandachtspunten worden meegenomen in de volgende stap van het proces: het uitwerken van de plannen.

Capellenaren denken mee over uitwerking

In 2023 start de uitwerking van de plannen voor de Algeracorridor en het onderzoek naar een fietsbrug bij het Vuykpark. De maatregelen hebben invloed op de woonomgeving van veel Capellenaren. De gemeente gaat deze inwoners daarom betrekken bij de uitwerking van de plannen. Omwonenden van de Algeracorridor krijgen begin volgend jaar een brief met meer informatie over hoe zij kunnen meedenken over de verkeersverbeteringen.

De regio bereikbaar houden
De maatregelen bij de Algeracorridor maken onderdeel uit van de MIRT-verkenning Oeververbinding regio Rotterdam. Dit is een onderzoek van vier partijen: Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de provincie Zuid-Holland, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) en de gemeente Rotterdam. Voor de Algeracorridor zijn de gemeenten Krimpen aan den IJssel, Krimpenerwaard en Capelle aan den IJssel betrokken. MIRT staat voor Meerjarenprogramma Infrastructuur Ruimte en Transport. Doel van het onderzoek is om de regio Rotterdam bereikbaar, leefbaar en aantrekkelijk te houden.

Laatste Nieuws

spot_img