vrijdag, juni 21, 2024
spot_img

Sinterklaas en gezelschap aangekomen in Capelle aan den IJssel

Zaterdag 12 november is Sinterklaas en zijn gezelschap weer in het land aangekomen. Ook wist de goedheiligman de weg naar Capelle aan den IJssel weer te vinden, waar hij werd opgewacht door honderden blije kinderen.

Dat de tocht vanuit Spanje niet geheel zonder problemen ging, konden we allemaal al zien in het Sinterklaas-journaal. Het grootste gedeelte heeft de Sint afgelegd per vliegtuig, met de ‘Goedheiligman-1‘, waarna hij is overgestapt op de nieuwe stoomboot.

Met de stoomboot zijn de Sint en Pieten vervolgens doorgevaren naar verschillende gemeenten, waaronder Capelle aan den IJssel. Vol verwachting wachtten Capelse kindjes geduldig tot ze de boothoorn hoorden. Eventjes laten kwam ook de boot zelf in zicht.

Met het zingen van Sinterklaasliedjes werd de goedheiligman ontvangen door alle kinderen én burgemeester Peter Oskam. Na met meerdere kinderen op de foto te zijn gegaan en talloze handjes te hebben geschud, steeg de Sint op zijn trouwe paard.

Vergezeld door een fanfare ging de Sinterklaas-optocht op pad naar het Stadsplein. Daar ontmoette Sinterklaas het Capelse kindercollege en begon het feest!

Laatste Nieuws

spot_img