donderdag, april 25, 2024
spot_img

Kindercollege plant samen met Capelse veteranen 500 tulpenbollen bij oorlogsmonument

Het Capelse Kindercollege plantte vandaag samen met een aantal Capelse veteranen vijfhonderd tulpenbollen op de Oude begraafplaats. Naar verwachting staan de bollen op 4 mei 2023 tijdens de dodenherdenking in bloei.

Voor sommige van de kinderraadsleden was het de eerste keer bij het monument. Ze leerden vandaag gelijk meer over het monument en stonden daarmee stil bij slachtoffers van oorlogssituaties.

Vooral voor Oekraïense kinderburgemeester Taras Galagan kwam het erg dichtbij: “Mijn neefje is pas met zijn moeder vanuit de Oekraïne naar Nederland gevlucht. Dat vind ik echt heel erg voor hen. Dat er oorlog uitbreekt mag niet nog eens gebeuren. Ik hoop ook dat de oorlog in de Oekraïne heel snel zal stoppen.”

Eerder heeft de gemeente al winterviolen geplant bij het oorlogsmonument. Het Kindercollege plantte de tulpenbollen van de officiële herdenkingstulp Freedom Flame in schalen bij de entree van de begraafplaats.


Dodenherdenking

Op de begraafplaats bij het oorlogsmonument is ook jaarlijks de Capelse dodenherdenking op 4 mei. Traditioneel wordt de dodenherdenking in Capelle goed bezocht en staan er honderden mensen langs de dijk. Er zijn diverse kransleggingen. De eerste daarvan wordt altijd gelegd door de burgemeester en de kinderburgemeester.

Laatste Nieuws

spot_img