dinsdag, juli 16, 2024
spot_img

GO Sharing haalt deelscooters weg uit Capelle

GO Sharing, het bedrijf achter de GO deelscooters, zegt dat het gaat stoppen met de proef in Capelle aan den IJssel, ondanks de proef die nu bijna een maand bezig is. Het bedrijf heeft bekend gemaakt weg te gaan uit 33 van de 45 Nederlandse steden. De gemeente laat weten het jammer te vinden.

Het bericht kwam als een verrassing, aangezien op 10 oktober er een proef werd gestart. Ook GO deed daaraan mee. De gemeente Capelle was wel eerder geïnformeerd over de plannen van het bedrijf. Bij de start van de proef was nog niet bekend dat het bedrijf zich wilde terugtrekken uit meerdere gemeenten. “We vinden het jammer, maar het is een keuze van de ondernemer”, laat een woordvoerder van de gemeente weten.

Vanaf 15 november start het bedrijf met het weghalen van de scooter uit de gemeente. Alleen de scooters van Check en Felyx blijven dan nog staan in Capelle. De woordvoerder van de gemeente laat weten dat er geen signalen zijn dat zij willen stoppen met de pilot. Ook wordt er niet gezocht naar een nieuwe derde aanbieder. 

Reden van vertrek

In een bericht op de website zegt het bedrijf zich terug te trekken vanwege de onzekere economie en terughoudendheid van adverteerders. Ook ‘een nog te laag gebruik van de voertuigen’ werd genoemd. Daardoor kan het bedrijf nog niet in alle steden winstgevend zijn.

GO Sharing zegt zich de komende tijd te willen “focussen op het rendabel krijgen van ons systeem”. Ook willen ze zich gaan voorbereiden op de komst van de helmplicht die vanaf 2023 gaat gelden.

Beperkt aantal gemeenten

GO Sharing verdwijnt niet in het hele land. In de volgende gemeenten blijven ze hun diensten nog aanbieden: Rotterdam, Dordrecht, Schiedam, Delft, Den Haag, Breda, Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Almere, Haarlem, Leeuwarden en Groningen.

Laatste Nieuws

spot_img