dinsdag, april 23, 2024
spot_img

Gemeente start met vervangen wagenpark met elektrische auto’s: “belangrijk om als gemeente het goede voorbeeld te geven”

De gemeente Capelle aan den IJssel stapt over op elektrische auto’s. Wethouder Sjoerd Geissler (Duurzaamheid) heeft het eerste elektrische bedrijfsvoertuig in ontvangst genomen.

Het vervangen van de gemeente-auto’s gaat in stappen. Nu zijn de eerste vijf wagens vervangen. Over drie jaar moet het gehele wagenpark van de gemeente zijn ‘vergroend’.

Met de aanschaf van de elektrisch auto wil de gemeente een belangrijk voorbeeld geven. Wethouder Geissler: “Duurzaamheid is een belangrijk speerpunt van het college. Met de vervanging van het wagenpark door elektrische auto’s dragen we bij aan een beter milieu. Ik als wethouder vind het belangrijk om als gemeente ook zelf het goede voorbeeld te geven. Met een steeds schoner wagenpark. Door alle geschikte gemeentelijke daken vol te leggen met zonnepanelen. De lampen in lantaarnpalen en verkeerslichten te vervangen door led. Door zo veel mogelijk duurzaam in te kopen, dragen we als gemeente bij aan een groener en duurzamer Capelle.”

Uitbreiding oplaadpunten

De gemeente stimuleert ook het elektrisch vervoer voor de inwoners door het aantal bestaande oplaadpunten voor elektrische auto’s tot 2025 met 410 punten uit te breiden. Half december wordt dit plan aan de gemeenteraad voorgelegd.

Laatste Nieuws

spot_img