vrijdag, juni 21, 2024
spot_img

Politieactie levert 81.000 euro en meerdere bekeuringen op in Capelle

Bij een grootschalige politieactie heeft de belastingdienst 81.000 euro aan openstaande schulden kunnen vorderen. De politie schreef meerdere bekeuringen uit voor diverse verkeersovertredingen. De controle werd gehouden op de rand van Kralingseveer, Schollevaar en het Centrum.

De wijkagenten startten de dag in Capelle Schollevaar. Op de Burgemeester van Dijklaan stond een ANPR-auto van de Belastingdienst die al het in en uitkomende verkeer op openstaande belastingschulden controleerde. Motorrijders van de politie haalden de schuldenaren vervolgens van de weg. Op de parkeerplaats bij de Spoorlaan werden ze aan de kant gezet voor een “duur gesprek”. Automobilisten en fietsers werden eveneens gecontroleerd. Een meisje op de fiets kreeg een bekeuring voor het vasthouden van een mobiele telefoon.

In het begin van de middag werd er gecontroleerd bij het gemeentehuis in Capelle-Centrum. Later die middag verplaatste de controle zich naar Kralingseveer op de IJsselmondselaan.

De controles zorgen ervoor dat de verkeersveiligheid omhoog gaat, en dat personen die verzuimen de belasting te betalen alsnog aan de beurt komen. De bekeuringen werden uitgeschreven voor het rijden zonder geldig rijbewijs in een auto, het gebruik van een niet goedgekeurd kinderzitje, mobiel vasthouden op de fiets en auto, en het rijden op een snorfiets welke de constructiesnelheid overschrijdt.

 

Laatste Nieuws

spot_img