donderdag, juni 20, 2024
spot_img

Alle sinterklaasintochten in Zuidplas op een rij

Sinterklaas is onderweg, en uiteraard doet hij ook zijn ronde door de gemeente Zuidplas. In alle plaatsen in de gemeente Zuidplas komt de Sint en zijn Pieten op bezoek. Hieronder een kort overzicht.

Nieuwerkerk aan den IJssel 

Na meerdere jaren zonder grote sinterklaasintocht is het dit jaar weer zover. Om 11.00 uur kunnen de kinderen langs de Ringvaart verzamelen, waar Sinterklaas en zijn Pieten in het Oude Dorp rond 11.30 uur zullen aanmeren. De verwachting is dat zij rond 12.30 in het dorp zelf aangekomen zullen zijn. Hij zal daar ontvangen worden door de kinderburgemeester en de burgemeester zelf.

Vervolgens vertrekt de hele stoet met de auto via Oase naar winkelcentrum Dorrestein. Daar zal hij ook de kinderen uit Oekraïne ontmoeten. De Sint verwacht daar rond 13.30 – 13.45 uur te arriveren. Rond 14.30 uur zal de sint nog op de Reigerhof zijn te zien.

Moerkapelle en Zevenhuizen

Wegwijspiet heeft besloten dat ook Zevenhuizen en Moerkapelle dit jaar niet mogen worden overgeslagen. Om 10.00 uur loopt de Sint en zijn Pieten door Moerkapelle, vanaf 14.00 uur worden de Sint en zijn Pieten verwacht in Zevenhuizen. Exacte details worden nog bekend gemaakt.

Moordrecht

De Sinterklaasparade begint op zaterdag 19 november vanaf 14.30 uur. De Sint en zijn Pieten lopen vervolgens door het gehele dorp, waarna de optocht zal eindigen bij het scoutingterrein. Het is bovendien vermoedelijk de laatste die wordt georganiseerd. Eerder vertelde de stichting tegen het Algemeen Dagblad al dat de inspiratie op lijkt te zijn. Opvolgers kunnen zich altijd melden.

 

 

 

 

 

Laatste Nieuws

spot_img