dinsdag, mei 28, 2024
spot_img

Honderden meldingen vuurwerkoverlast in regio, vaak door jonge jongens

In de regio Rotterdam zijn er al honderden klachten over vuurwerkoverlast binnengekomen. Dat heeft wijkagent Jacques Lems gezegd in een interview op Radio Rijnmond. In het werkgebied van de wijkagent zou het gaan om 49 meldingen.

“Over het algemeen zijn het hele jonge jongens, vaak in de leeftijd van 8 tot 16 jaar”, vertelt de Capelse wijkagent in het interview. De jongens komen bijvoorbeeld aan het vuurwerk omdat het in België al te koop is. Ook kunnen ze het krijgen via social media. 

In Rotterdam geldt een verbod op het afsteken van vuurwerk, maar zo’n verbod is er niet in Capelle. Zo’n verbod is daarnaast moeilijk te handhaven. “Als ik in Oosterflank sta, mag ik geen vuurwerk afsteken, in Schollevaar mag het wel. Voor de handhaving is duidelijkheid het beste wat er is.” Lems pleit daarom ook voor landelijke duidelijkheid: “Kies in heel het land voor een totaalverbod of sta het toe. Dan weet de burger ook waar die aan toe is.”

Lems raadt mensen in het interview met Rijnmond daarnaast ook aan om gewoon te bellen naar de politie bij overlast. Zo krijgen zij in beeld waar er de meeste overlast is. 

Laatste Nieuws

spot_img