donderdag, juni 20, 2024
spot_img

Dirigent Snel-Riksman ontvangt Krimpense Maan

Vrijdag 4 november werd mevrouw Snel-Riksman verrast met een gemeentelijke onderscheiding. Van wethouder Jaasma ontving zij de Krimpense Maan vanwege haar jarenlange inzet voor de culturele samenleving.

Vrijdag speelde het Harmonie Dagorkest Krimpenerwaard een Jubileumconcert. Snel-Riksman dirigeert dit orkest. De gemeente vond het Jubileumconcert een uitgelezen moment om haar te bedanken voor al haar vrijwilligerswerk.

Zo is zij al 25 jaar actief bij muzikale projecten in het primair onderwijs. Ook is mevrouw Snel-Riksman dirigent van diverse orkesten, waaronder al ruim tien jaar bij het jeugdorkest Concordia Krimpen aan den IJssel en vijf jaar bij het Kerkkoor in Krimpen aan den IJssel.

Daarnaast is mevrouw Snel-Riksman al ruim een decennium verantwoordelijk geweest voor de muzikale bijdrage van de Bijbel-doe-dagen in De Ark en werkte ze daar tien jaar als muzikaal leider bij de diensten van de Sunday Half Hour. Verder is mevrouw Snel-Riksman medeorganisator van kindermusicals in het Isala theater. Hier gaf ze ook muzikale leiding aan een muziekschoolorkest.

Onderscheiding

De Krimpense Maan is een gemeentelijke onderscheiding. De heren ontvangen de onderscheiding als blijk van waardering. Een inwoner ontvangt de onderscheiding wanneer hij of zij zich voor een lange tijd inzet op het gebied van sport, cultuur en samenleving.

Laatste Nieuws

spot_img