dinsdag, juli 16, 2024
spot_img

Slachtoffer woningoverval Meeuwensingel werd opgesloten in slaapkamer: “via zijn balkon wist hij mensen te alarmeren”

De Politie heeft meer details bekendgemaakt over de overval op de woning aan de Meeuwensingel. De vier daders zijn nog altijd voortvluchtig. De Politie is op zoek naar getuigen en camerabeelden.

Woensdagavond 2 november stonden vier mensen voor de deur. Toen de bewoner open deed, forceerden de overvallers zich de woning in.

Pasjes en andere persoonlijke eigendommen werden weggegrist. Onder dwang moest de bewoner zijn pincodes geven. Toen hij dit had gedaan, werd hij in de slaapkamer opgesloten.

“De bewoner raakte niet gewond, maar kon pas na een paar uur worden bevrijd”, zo laat de Politie weten. “Via zijn balkon wist hij mensen te alarmeren die de politie belden.” De Politie heeft nog in de omgeving gezocht, maar trof geen verdachten meer aan.

Signalement

De Politie laat weten dat het gaat om vier mannen tussen de 21 en 32 jaar oud. Ze zijn allemaal rond de 1.80/1.90 meter lang. Eén man was blank, twee hadden een getinte huidskleur en de vierde had een donkere huidskleur. Twee droegen een blauwe spijkerbroek  en een zwarte en bruine jas. Twee van de daders droegen een “soort zwarte sjaal” om hun gezicht te bedekken.

Informatie melden

De Politie vraagt mensen die getuige waren of andere informatie hebben om contact op te nemen. Ook camerabeelden, zoals van bijvoorbeeld dashcams of ringdeurbellen uit de omgeving kunnen waardevol zijn voor het onderzoek.

Tips kunnen worden doorgegeven via het algemene politienummer via 0900-8844. Anoniem tips melden kan via Meld Misdaad Anoniem op de website of via 0800-7000.

Laatste Nieuws

spot_img