donderdag, juni 20, 2024
spot_img

Leefbaar Capelle en GroenLinks stellen vragen aan college over vervuiling bij de Hoeken

Leefbaar Capelle en GroenLinks hebben gezamenlijk het college gevraagd om mee te denken aan de openbare ruimte rondom De Hoeken in Capelle-Oostgaarde. Het buurtteam Hart voor de Hoeken meldt dat de vervuiling bij de Schermer, Purmer en Beemsterhoek de spuitgaten uitloopt. Vooral rond de Purmerhoek ligt veel afval op de grond.

De twee fracties vragen zich af of de gemeente de wijk niet een handje kan helpen. Denk daarbij aan het plaatsen van gesloten prullenbakken, en het realiseren van containertuintjes om de buurt te vergroenen. Ook merken ze op, dat door de laatste renovaties er veel groen verloren is gegaan.

Leefbaar en GroenLinks vragen aan het college of zij bekend zijn met de klachten over vervuiling in de hoeken en hoe er met deze klachten wordt omgegaan. Een eerste stap zou zijn dat er prullenbak voor klein afval worden geplaatst, nu staan er alleen afgesloten containerruimtes, klein afval kunnen bewoners of passanten dus niet kwijt. Ook willen ze dat de gekapte bomen tussen de Beemsterhoek en de Purmerhoek weer terug te planten.

Het college vergadert binnenkort over deze kwestie.

 

Laatste Nieuws

spot_img