dinsdag, mei 28, 2024
spot_img

Leefbaar Capelle roept college op tot actie voor wapenbezit onder jongeren

Leefbaar Capelle maakt zich zorgen over het bezit van steek- en vuurwapens onder jongen in Capelle aan den IJssel. De partij heeft een brief gestuurd aan het college waarin gevraagd wordt om na te denken in de mogelijkheden om het wapenbezit op straat aan te pakken.

De fractie verwijst naar een recent incident in Capelle aan den IJssel. Handhavers controleerden een groep jongeren bij winkelcentrum de Koperwiek nadat ze baldadig waren geweest. Bij het controleren van de rugzak van één van de jongeren werd er een groot rambo-mes en een doorgeladen vuurwapen aangetroffen.

Lees ook: Drie aanhoudingen na vondst van Rambo-mes en vuurwapen bij de Koperwiek

Handhaving wist escalatie te voorkomen en door de snelle komst van de politie-agenten bleef de rust bewaard. De fractie uit richting het college zorgen over de toename van het bezit van wapens onder jongeren. Wat had er kunnen gebeuren als het doorgeladen vuurwapen alsnog was afgegaan.

Leefbaar Capelle geeft in de brief aan dat ouders, schoolbesturen en sportverenigingen zich zorgen maken over de toename van het bezit van wapens door jongeren. Ze nemen ze mee de straat op en dus ook mee school of de sportvereniging. Er moet dan ook iets gebeuren voordat er mogelijk slachtoffers gaan vallen.

Leefbaar Capelle zegt met de vragen geen kritiek te willen leveren op handhaving, jongerenwerkers en andere betrokkenen. De partij zegt ‘zich bewust te zijn van de stappen die worden gezet en zijn hen daar dankbaar voor’.

 

Laatste Nieuws

spot_img