dinsdag, juli 16, 2024
spot_img

Hacker (19) uit Krimpen aan den IJssel aangehouden

Een 19-jarige man uit Krimpen aan den IJssel is aangehouden, omdat hij digitaal tienduizenden documenten met medische- en persoonsgegevens zou hebben buitgemaakt. Dit meldt de politie.

De politie startte een onderzoek na aangifte van een bedrijf dat software levert aan de zorgsector. Zij verklaarden te zijn gehackt en mogelijk zouden de buitgemaakte gegevens zijn verspreid.

Het onderzoek leidde tot de aanhouding van de 19-jarige man. Ook zijn woning is doorzocht, waarbij verschillende elektronische ‘gegevensdragers’ in beslag zijn genomen. De Krimpenaar is na het verhoor heengezonden, maar blijft verdachte in het onderzoek, zo laat de politie weten.

Verder zegt de politie dat het onderzoeken van alle data geruime tijd in beslag kan nemen. Op dit moment is dan ook niet met zekerheid te zeggen of de door de hack buitgemaakt gegevens verder zijn verspreid of doorverkocht.

Laatste Nieuws

spot_img