donderdag, juni 20, 2024
spot_img

Politie houdt kaken stijf op elkaar na vondst van drugslab Albert van ’t Hartweg

Afgelopen dinsdagnacht viel een grootschalig politieteam een bedrijfspand aan de Albert van ’t Hartweg in Nieuwerkerk aan den IJssel binnen. Maar wat er precies is aangetroffen is voorlopig onbekend, de politie-eenheid Den Haag wil op basis van het nog lopende onderzoek geen details vrijgeven.

Inval

Rond twee uur in de nacht van maandag op dinsdag verzamelden tientallen politieagenten zich rondom het pand aan de Albert van ‘T Hartweg. De deur werd geforceerd waarop het bedrijf werd doorzocht. De brandweer werd ingezet om te meten op gevaarlijke stoffen in het pand.

Drugslaboratorium met explosief gevaar

Ondanks dat de politie geen enkele details naar buiten wilt brengen, blijkt uit onderzoek van Zuidplas Vandaag dat er in het pand een drugslab is aangetroffen. Volgens ingewijden was er sprake van een grote hoeveel chemicaliën. Bij brand of een explosie hadden wellicht zelfs de naastgelegen panden niet meer veilig geweest. Een speciaal team van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen is bijna de gehele nacht en dag bezig geweest met alles in kaart te brengen. Een gespecialiseerd bedrijf heeft de chemicaliën uit het pand gehaald. Maar wat er nu precies in heeft gezeten, dat blijft nog even onbekend.

Lees ook: Grootschalig politieonderzoek na inval bedrijfspand Albert van ’t Hartweg

Sluiting pand

In het pand zitten twee bedrijven gevestigd. De loods waarin het drugslab is aangetroffen is opgesplitst in twee gedeelten. Één van die delen werd verhuurd aan een reclamebedrijf. Tientallen telefoontjes kwamen er binnen, of hij er iets mee te maken heeft. Inmiddels is bekend dat deze ondernemer geen blaam betreft. Hij heeft ook niet geweten wat er zich in het gedeelte naast zijn buurman heeft afgespeeld. Na de vondst wacht hem nu een onzekere toekomst. Gaat de gemeente het pand sluiten dan moet hij in deze moeilijke tijd gaan verhuizen naar een ander pand, maar waar vindt je die zo snel? En wie gaat al deze kosten betalen.

Wat er precies gaat gebeuren is tot nu toe onbekend. Normaal gesproken wordt een bedrijfspand na de vondst van een drugslab voor een geruime tijd verzegeld. Dat houdt in dat de bedrijven die erin gevestigd zitten niet meer voortgezet kunnen worden. In dit geval zijn waarschijnlijk de verhuurder en het reclamebedrijf de dupe van het handelen van de andere huurder.

Onderzoek

De politie doet momenteel nog onderzoek naar het incident. Wellicht dat er in de loop van aankomende week meer details bekend worden gemaakt.

 

Laatste Nieuws

spot_img