donderdag, april 25, 2024
spot_img

Ondernemershuis in Capelle XL klaar voor een duurzame toekomst

Op maandag 17 oktober was wethouder Sjoerd Geissler (Duurzaamheid) te gast bij Wim Schipper en dochters van Schipper Vastgoed om een kijkje te nemen bij het boren naar warmtebronnen bij het Ondernemershuis in Capelle XL.

Op 21 maart vorig jaar ontstond er brand in de woonwinkel en binnen korte tijd stond de gehele winkel in lichterlaaie. Ook de ernaastgelegen kantoorruimte met ‘het Ondernemershuis’ liep forse schade op. De brandweer was lang bezig om het vuur te blussen. De exacte oorzaak van de brand kon niet meer worden herleid.

Afgelopen november maakte Wim Schippers van het Ondernemershuis bekend dat het pand niet gesloopt hoefde te worden, maar dat deze hersteld kon worden. Tegelijkertijd zou er flink geïnvesteerd worden in het verduurzamen van het gebouw.

Met deze visie hebben de eigenaren het pand een nieuw, duurzaam leven ingeblazen. Warmtebronnen gaan het pand verwarmen en koelen, en op het dak zijn 360 zonnepanelen gelegd. Ook is er HR++’glas gezet en is er LED-verlichting, zodat het hele kantoorgebouw energiezuinig en klimaatneutraal is geworden.

‘Dit kunnen we als gemeente alleen maar toejuichen’

Wethouder Geissler (Duurzaamheid) kwam een kijkje nemen naar de progressie. Zo werd er maandag geboord naar een warmtebron.

Geissler sprak zijn waardering uit voor de eigenaren: “Dit is een van de eerste Capelse bedrijven die gebruik maakt van Warmte/Koude Opslag. Een mooi voorbeeld hoe met durf en investeringen een bedrijf klaar is voor de toekomst. Dit is maatschappelijk verantwoord ondernemen dat we als gemeente alleen maar kunnen toejuichen. In Capelle XL liggen meer verbetermogelijkheden als het gaat om verbetering op het gebied van energie gebruik. Daarover gaan we in 2023 in gesprek met alle ondernemers in het gebied. Dat dit mooie initiatief een begin is naar een Capelle XL met duurzame warmte!”

Laatste Nieuws

spot_img