dinsdag, mei 28, 2024
spot_img

Grootschalig politieonderzoek na inval bedrijfspand Albert van ’t Hartweg

De politie is afgelopen nacht een bedrijfspand aan de Albert van ’t Hartweg in Nieuwerkerk aan den IJssel binnen gevallen. Rond 02.00 uur verzamelde tientallen agenten zich bij het bedrijfspand en gingen deze binnen, in het pand zijn vermoedelijk chemicaliën aangetroffen.

De brandweer heeft met behulp van een adviseur gevaarlijke stoffen metingen in het pand verricht. Hieruit bleek dat er geen sprake was van gevaar voor de volksgezondheid. De Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) was aanwezig voor verder onderzoek. Zij komen meestal in actie als er sprake is van een drugslab. Of dat ook hier het geval is geweest kon nog niet worden bevestigd.

In het pand zit volgens de Kamer van Koophandel een bedrijf dat gespecialiseerd is onder andere carwrapping en bedrijfsreclame. Het pand wordt door dit bedrijf gehuurd. Maar heeft niets te maken met de inval. De verdachte omstandigheden vinden plaats bij zijn buurman, die het andere gedeelte huurt. Hij geeft aan absoluut niet blij te zijn met deze omstandigheden.

Afgelopen week viel de politie op meerdere plekken in het land bedrijfspanden en woningen binnen vanwege een grootschalig onderzoek op witwassen en handel in drugs. Of deze inval er iets mee te maken heeft is niet bekend.

Laatste Nieuws

spot_img