donderdag, juni 20, 2024
spot_img

25 wapens ingeleverd tijdens inleveractie: “Het is een mooie opbrengst”

Afgelopen week zijn tijdens de wapeninleveractie in totaal 25 messen ingeleverd. De actie is bedoeld om het messengeweld onder jongeren tegen te gaan.

Onder de wapens zijn messen van verschillende afmetingen. Wethouder Ans Hartnagel (Veiligheid) is blij en opgelucht deze steekwapens nu van straat zijn: “Het is een mooie opbrengst. Ieder steekwapen dat van de straat af is een potentieel steekincident minder. Het lijkt bijna normaal dat jonge mensen wapens bij zich dragen om ruzies op te lossen. Maar een mes is nooit een oplossing, dat besef moeten we samen tussen de oren van iedereen zien te krijgen.”

de ingeleverde messen

Ook burgemeester Peter Oskam is tevreden met het aantal ingeleverde wapens: “De campagne lijkt een succes. Dit was de kans om zonder strafvervolging je steekwapen in te leveren.”

Oskam gaat benadrukt dat het pas het begin is: “Het gaat erom dat iedereen, jongeren vooral, beseffen dat het bij je dragen of gebruiken van een mes niet stoer is of veiligheid met zich meebrengt. Het zorgt juist voor grote risico’s om slachtoffer of dader te worden. Daarom werkt de gemeente Capelle intensief samen met scholen, politie, handhavers, jongerenwerkers en ouders om met campagnes voor  gedragsverandering Capelse jongeren te bereiken.”

YouChoose

In juli 2022 werd de YouChoose-campagne afgetrapt. Samen met bekende Capellenaren wordt daarbij het gebruik en bezit van messen ontmoedigd. Met name onder jongeren is het messengeweld de laatste jaren toegenomen.

De wapeninleveractie is één van de onderdelen van de campagne. Ook zijn er lesprogramma’s voor scholen en projecten om ouders te betrekken bij dit thema. Op deze manier hoopt de gemeente bewustwording te creëren en het onderwerp bespreekbaar te maken voor jongeren en hun ouders of verzorgers. Lees verder over de campagne op youchoose.nl/capelle.

Laatste Nieuws

spot_img