dinsdag, juli 16, 2024
spot_img

Geen massale woningbouw in Nieuwerkerk-Noord tot 2035

De gemeente Zuidplas mag tot zeker 2035 geen massale woningbouw realiseren in Nieuwerkerk Noord. De Provinciale Staten van Zuid-Holland heeft dit op 12 oktober vastgelegd in een omgevingsverordening. Het gebied Nieuwerkerk-Noord is gelegen tussen de 1e Tochtweg en Rotterdam Nesselande. 

De gemeente Zuidplas sloot eerder al een bestuursakkoord met de Provincie Zuid-Holland om geen woningbouw te realiseren in het gebied Nieuwerkerk-Noord. Het ingediende plan door NEPROM kwam in dit geval volledig uit de lucht vallen.

Voor de ontwikkelaar NEPROM zal het in deze een zure appel zijn. NEPROM is een vereniging van professionele projectontwikkelaars die zich inspannen om aan de randen van gemeenten woningbouw te realiseren. De ontwikkelaar wilde ongeveer 2500 woningen bouwen om het woning-tekort op te lossen. Dit zou ten koste gaan van tuinders en andere bedrijven die hiervoor uitgekocht moesten worden.

De bouw van 2500 woningen zou een toevoeging moeten zijn op de geplande 8000 woningen in het Vijfde Dorp. De NEPROM wilde al volgend jaar van start gaan met de bouw van woningen in het ontwikkelingsgebied.

Onzekerheid voor tuinders

Voor tuinders in het gebied breekt alsnog een onzekere toekomst aan voor hun bedrijven. Nu er is vastgelegd dat er tot 2035 geen woningbouw gerealiseerd mag worden is enigszins de druk van de ketel. Maar voor tuinders is het nog steeds lastig om langdurige financieringen voor hun bedrijfsontwikkeling aan te gaan. Reijm Nieuwerkerk besloot al eerder om het bedrijf te gaan sluiten, zij zijn één van de grotere tuinders in het gebied.

 

 

Laatste Nieuws

spot_img