dinsdag, mei 28, 2024
spot_img

Basisschool De Horizon wint de Textiel Race in Capelle

PCB De Horizon is de winnaar van de Textiel Race in Capelle. Uit handen van wethouder Sjoerd Geissler (Afvalinzameling en Duurzaamheid) ontvingen de leerlingen een mooie beker voor de prijzenkast.

De Textiel Race is een project waarbij basisschoolleerlingen textiel inzamelen. Het spoort de scholieren aan om duurzamer met textiel om te gaan. Veel hiervan belandt nog in het restafval, terwijl dit vaak nog herbruikt of gerecycled kan worden.

Afgelopen vier weken gingen de Capelse basisscholen PCB De Horizon, OBS Wonderkind en PCV Het Baken niet alleen met elkaar de strijd aan, maar ook tegen scholen uit de gemeenten Nissewaard en het Westland.

Alle scholen zamelden in totaal 18.121 kilo oud textiel in. Een basisschool in De Lier (Westland) wist het meeste in de regio in te zamelen. De leerlingen uit groep 7 en 8 van De Horizon wisten het meeste van de Capelse scholen in te zamelen, namelijk 1.413 kilo. Wethouder Sjoerd Geissler bezocht de leerlingen om ze het goede nieuws en een beker voor de prijzenkast te overhandigen.

Jong geleerd, oud gedaan

Geissler is groot voorstander om kinderen op jonge leeftijd te leren over en te betrekken bij hergebruik van materialen: “Het is fantastisch om te zien hoe enthousiast de kinderen aan de slag zijn gegaan om zoveel mogelijk textiel te verzamelen om te kunnen hergebruiken. De bewustwording bij deze kinderen om iets te doen voor het milieu en klimaat is groot. En dat is mooi om te zien in deze Week van de Duurzaamheid. Ik ben onder de indruk hoe ze de Textiel Race samen met buurtbewoners en leerkrachten hebben aangepakt. Op deze manier krijgt afgedankt textiel nog een mooi tweede leven. Via de kringloopwinkel, of als materiaal als poetslap of in een judomat.”

Laatste Nieuws

spot_img