dinsdag, mei 28, 2024
spot_img

Nieuwe tentoonstelling ‘Herken je me nog?’ geopend in Streekmuseum Krimpenerwaard

Donderdagmiddag 6 oktober werd in Streekmuseum Krimpenerwaard de nieuwe tentoonstelling ‘Herken je me nog?’ geopend. In de tentoonstelling zijn lokale landschappen door de tijd heen opgenomen.

De nieuwe tentoonstelling is geopend in het kader van de Maand van de Geschiedenis. Om drie uur werd in bijzijn van wethouder John Janson de officiële opening verricht, waarna de eerste bezoekers een blik op de collectie konden werpen.

Verloren landschappen bewaard op doek

Het landschap van Nederland veranderd voortdurend. Niet alleen de natuur, maar ook kenmerkende gebouwen maken plaats voor industrie en woningbouw.

Het landschap van Krimpen aan den IJssel en omstreken is afgelopen eeuw door verschillende kunstenaars vastgelegd, zoals Gerrit van Bruggen, Andreas Schotel en vele anderen. De oud-Hollandse landschappen blijven zo toch bewaard. Bezoekers kunnen zoeken naar herkenbare locaties die ook in het huidige landschap nog zijn terug te vinden.

Ook hedendaagse kunstenaars zoals Paul Wieggers en Edith Janzen gingen aan de slag met het oude landschap dat nog in het heden te zien is. Met zijn realistische en romantische schilderijen toont Wieggers dat de magie van de landschappen van vroeger nog steeds in Nederland te vinden is. Janzen toont met haar beeldhouwwerken de weerbaarheid, maar ook de fragiliteit van Nederlandse weidevogels. Ze zijn er nog, maar hebben het steeds moeilijker door alle veranderingen in het landschap.


De nieuwe tentoonstelling is tot 14 januari 2023 in het Streekmuseum Krimpenerwaard te bezoeken. Kijk op de website van het museum voor informatie en openingstijden.

Laatste Nieuws

spot_img