dinsdag, juli 16, 2024
spot_img

Groep 7 van basisschool De Vijfster ontbijt samen met burgemeester Oskam

Burgemeester Peter Oskam ontbeet vanochtend niet in zijn eigen keuken en met zijn eigen kinderen, maar samen met juf Maaike en de kinderen van groep 7 van basisschool De Vijfstel. Na een stop van twee jaar vanwege corona kon het burgemeestersontbijt dit jaar weer doorgaan. 

“Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Als je goed ontbijt begin je dag gezond en met een lach”, zei de burgemeester voordat hij een volkoren boterham met kaas at met een kopje thee.

In totaal wordt in zo’n tweehonderd gemeenten het burgemeestersontbijt georganiseerd. Een leerzame en gezellige ochtend, waarbij burgemeesters met kinderen ontbijten en spreken over het belang van ontbijten. Niet in elk huishouden is dat zo vanzelfsprekend.

Burgemeester Oskam sprak met de kinderen over het gezegde ‘Ontbijt als een koning, lunch als een edelman en dineer als een bedelaar’. Ook praatten ze samen over wat zij het liefste als ontbijt eten.

Ambachtelijk brood

Het burgemeestersontbijt vindt een week lang plaats met uitsluitend ambachtelijke bakkers. In Capelle was bakker Joost Ammerlaan van Bakker Ammerlaan van de partij. Uiteraard had hij vers brood en lekkere krentenbollen bij zich. “Een goed voedzaam ontbijt is de beste start van de dag”, vertelde Joost aan de kinderen.

De kinderen van basisschool De Vijfster hebben ontbeten met een gezond ontbijtpakket volgens het Voedingscentrum. Met volkorenbrood, volkorenbolletjes en krentenbollen van Bakker Ammerlaan en gezond beleg. Verder konden burgemeester en kinderen kiezen uit halfvolle zuivel, thee, groente en fruit. Gezond én lekker.

Laatste Nieuws

spot_img