dinsdag, juli 16, 2024
spot_img

Collegevergadering over bewonersontwerp Algeracorridor

Omwonenden van de Algeracorridor voelen zich opnieuw gepasseerd in het herontwikkelingsproces. Zo zeggen zij dat hun eigen ontwikkelde plan buiten beschouwing is gelaten. Het college heeft dinsdagmiddag over hun plannen vergaderd.

Eerder dit jaar berichtte Capelle Vandaag al over de teleurstelling onder omwonenden over het participatieproject. Hoewel Oeververbindingen, de organisatie die alle mogelijkheden onderzoekt, in eerste instantie aangaf geen problemen te zien, beloofden ze even later toch verbeteringen.

De bewonersgroep mocht een eigen visie en plan maken. Toch bleek het allemaal de figuurlijke dode mus, aldus de groep. Toen Capelle en Krimpen aan den IJssel vorige week hun voorkeur uitspraken voor een conceptontwerp, bleek het plan van de bewoners niet te zijn meegenomen.

Lees ook: Bewoners leggen eigen ontwerp op tafel voor aangepast Algeracorridor

De bewonersgroep heeft beklag gedaan bij de lokale politiek. Het college van B&W vergadert dinsdag over de bewonersplannen.


Rectificatie: Eerder spraken wij van een raadsvergadering, terwijl dit de collegevergadering moest zijn. Ook hebben wij meer nuancering in de berichtgeving aangebracht.

Laatste Nieuws

spot_img