dinsdag, juli 16, 2024
spot_img

Lever nu zonder straf je mes, slag- en stootwapens in

Messenbezit onder jongeren neemt de laatste jaren toe: een zorgwekkende trend. Daarom organiseert de gemeente Capelle aan den IJssel samen met de politie en jongerenwerk een regionale inleveractie van steekwapens. Iedereen die van een mes af wil, kan op drie locaties in Capelle van 10 tot en met 15 oktober wapens afgeven. Op het gemeentehuis, de milieustraat en het politiebureau aan de Slotlaan. Het inleveren gebeurt anoniem en zonder straf. De gemeente en politie registreren geen gegevens.

Inleveren messen, slag- en stootwapens
Naast messen kunnen deze week ook slag- en stootwapens, zoals boksbeugels, ingeleverd worden. Het inleveren gebeurt anoniem, zonder dat je een straf krijg. De politie of gemeente registreert geen gegevens. De messen kunnen ingeleverd worden op de volgende locaties:

 • Gemeentehuis, Rivierweg 111 tussen 8.00 en 16.00 uur
 • Milieustraat, Groenendijk 12,
  • maandag tot en met vrijdag, tussen 08.00 en 16.00 uur
  • zaterdag tussen 10.00 en 16.00 uur
 • Politiebureau Slotlaan, Slotlaan 119
  • maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 en 22.00 uur
  • zaterdag tussen 08.00 en 16.00 uur

Op www.leverjemesin.nl is een overzicht te vinden van alle inleverlocaties in de regio. Deze locaties zijn te herkennen aan de poster en de inleverton.

Tijdens deze actie kunnen geen vuurwapens ingeleverd worden. Voor het inleveren van een vuurwapen, munitie of explosief moet een afspraak met de politie gemaakt worden via 0900-8844. De politie komt dan – in burgerkleding – langs om het wapen op te halen. Op deze manier is het inleveren van een vuurwapen dus niet anoniem. Mensen die een vuurwapen aanmelden worden in principe niet vervolgd, tenzij het vuurwapen gebruikt is bij een misdrijf. In dat geval kan de eigenaar alsnog als verdachte aangemerkt worden.

Laatste Nieuws

spot_img