dinsdag, juli 16, 2024
spot_img

Grote ontslagronde bij scheepsbouwer IHC, 250 banen geschrapt en werf in Krimpen dicht

Het gaat financieel bij scheepsbouwer IHC niet zo goed. Het bedrijf kondigt vandaag aan dat 250 medewerkers hun baan gaan verliezen. Ook gaat de werf in Krimpen dicht, de werkzaamheden worden verplaatst naar Kinderdijk, de centrale productielocatie van het bedrijf.

Royal IHC heeft de beslissing genomen vanwege tegenvallende marktontwikkelingen. De orderportefeuille voor bouw en onderhoud van grote vaartuigen raakt steeds leger. Voor de locatie in Krimpen aan den IJssel gaat om nog slechts één sleephopperzuiger die wordt afgebouwd. Hierna stopt de productie in Krimpen aan den IJssel. Slechts een klein clubje personeel blijft achter om de technische installaties in het pand te onderhouden.

Het bedrijf neemt nog geen afscheid van de loods zelf. Het is wachten of er nieuwe orders binnenkomen. Tot die tijd worden zoveel mogelijk opdrachten verplaatst naar de locatie in Kinderdijk. Op deze locatie zit ook het metaalbedrijf van het bedrijf.

Het bedrijf bouwt normaal gesproken grote schepen. Deze grote opdrachten komen vanwege de oorlog in Oekraïne en de coronajaren steeds meer in Azië terecht. De scheepswerf doet geen onderhoud aan kleine vaartuigen. Het bedrijf het al een aantal jaar lastig in Nederland.

Het personeel wordt vanmiddag geïnformeerd over de stand van zaken. Volgens een woordvoerder richting Rijnmond is de ondernemingsraad al akkoord met de te nemen stappen voor bezuiniging. Personeel kan gebruik maken van een vertrekregeling, een aantal van hen moet waarschijnlijk gedwongen vertrekken.

Laatste Nieuws

spot_img