dinsdag, september 26, 2023
spot_img

Gemeente controleert samen met politie en douane op ondermijning in opslagboxen

De gemeente heeft afgelopen woensdag meerdere controles in strijd tegen ondermijning uitgevoerd. De actie werd in samenwerking met de politie, handhaving en de douane georganiseerd. Er werden geen misstanden aangetroffen.

De controles vinden plaats om te voorkomen dat criminelen een pand huren en hier illegale activiteiten uitvoeren. Denk daarbij aan hennepkwekerijen, drugslabs, opslag van wapens en uitbuiting van mensen. Dat gebeurd onder andere in opslagboxen, maar ook in bedrijfspanden en huurwoningen.

Lees ook: Bedrijfspand jaar lang dicht na drugsvondst

De controles worden uitgebreid uitgevoerd. Een speurhond van de douane zoekt onder andere naar drugs, chemicaliƫn en andere verboden stoffen. Ook in bedrijfsverzamelgebouwen worden deze controles georganiseerd. Verhuurders van deze ruimte zijn verantwoordelijk voor controle op de activiteiten in hun panden.

Dergelijke praktijken kunnen door Capellenaren worden gemeld. De gemeente roept inwoners op om oren en ogen open te houden, en bij een niet veilig gevoel een melding te maken bij de politie of de gemeente. Dit kan ook altijd anoniem bij www.meldmisdaadanoniem.nl.

 

 

Laatste Nieuws

spot_img