dinsdag, juli 16, 2024
spot_img

Veel bekijks op open dag brandweer Krimpen aan den IJssel

Afgelopen zaterdag werd door de brandweer Krimpen aan den IJssel de jaarlijkse open dag. Ondanks het slechte weer werd de open dag alsnog erg goed bezocht. Bij de open dag waren verschillende hulpdiensten waaronder de brandweer, politie en ambulancedienst aanwezig.

Tijdens de open dag werden er tal van demonstraties gegeven. Zo werd er een auto in de brand gestoken en werd er geknipt in een auto. De ambulancedienst demonstreerde hoe het is om op een brancard te liggen. Het droneteam vloog met één van de drones een rondje boven het terrein.

Burgemeester Martijn Vroom sprak lovende worden uit richting de hulpverleners, dat zij dag en nacht klaar staan om over de veiligheid van inwoners uit Krimpen aan den IJssel te waken.

Naast het moderne materieel stonden er ook twee hele mooie oude Ahrens-Foxen. De brandweerwagens van tientallen jaren oud werden vroeger gebruikt om brand mee te bestrijden. Er zijn meerdere van deze wagens helemaal gerestaureerd door enthousiaste vrijwilligers binnen de brandweer Rotterdam-Rijnmond.

Laatste Nieuws

spot_img