donderdag, juni 20, 2024
spot_img

Nieuwe groencontainers op Valeriusrondeel en in Dichtersbuurt

De gemeente heeft in de Dichtersbuurt en aan het Valeriusrondeel twaalf nieuwe bovengrondse GFE-containers geplaatst. De containers zijn bedoeld voor het verzamelen van groente- en fruitafval. Dit wijkt af van de bestaande GFT-bakken waar ook tuinafval in mag worden gestort.

De containers moeten ervoor zorgen dat het scheiden van afval gemakkelijker gaat voor bewoners van flats. Zij bezitten geen tuin en kunnen met kleine mandjes – welke ook zijn uitgedeeld – zorgen voor een nog betere scheiding in het afval. Op 23 september ontvingen bewoners van wethouder Sjoerd Geissler de bakjes samen met composteerbare afvalzakjes.

Wethouder afvalinzameling Sjoerd Geissler benadrukt het belang van het scheiden van afval: ”Het scheiden van groente-, fruit en etensresten is belangrijk omdat deze resten nog prima hergebruikt kunnen worden. Denk aan keukenafval, zoals etensresten, dit is een goede grondstof voor compost. Als GFE niet bij het restafval komt, hoeft het ook niet te worden verbrand, dus ook minder kosten. En minder verbranden betekent minder CO2 -uitstoot en minder belasting voor het milieu. Dus goed voor het milieu én de portemonnee!”

De containers zijn bij de Frederik van Eedenplaats, Louis Couperusplaats, Herman Gorterplaats en het Valeriusrondeel te vinden.

Laatste Nieuws

spot_img