dinsdag, juli 16, 2024
spot_img

Jaarlijkse Kinderboekenweek binnenkort van start

De jaarlijkse Kinderboekenweek gaat weer van start. Op maandag 5 oktober wordt op scholen gestart met het thema “Gi-Ga-Groen”. Leerlingen van de basisschool leren door de boeken te lezen meer over de natuur te weten.

De Kinderboekenweek loopt dit jaar van 5 tot en met 16 oktober. Kinderen op de basisschool kunnen zelf kiezen wat voor boek ze willen lezen. Al lezende worden diverse onderwerpen van de natuur aangehaald. Zo is er een boek over een eekhoorn die de wisselende seizoenen ontdekt. Ook zijn er boeken die vertellen hoe een klein zaadje uitgroeit tot een plantje of zelfs een boom.

De scholen zullen zelf ook activiteiten organiseren die aansluiten bij de Kinderboekenweek. Zo wordt het extra leuk om meer over de natuur te leren.

Laatste Nieuws

spot_img