dinsdag, juli 16, 2024
spot_img

Gemeente start met werkzaamheden voor aanleg waterbushalte Rivium

De gemeente Capelle aan den IJssel is kortgeleden gestart met het aanleggen van een ponton voor de waterbus ter hoogte van het Zalmhuis aan de Schaardijk. Hiermee lijkt de komst van een waterbushalte voor Capellenaren een stuk dichterbij te komen.

Sinds maandag wordt er hard gewerkt rondom de aanleg van de nieuwe waterbushalte. Een rijstrook van de Schaardijk is afgezet, en verkeer kan nog steeds parkeren. Ondertussen wordt er gewerkt aan de fundering van de nieuwe waterbushalte.

Capelle aan den IJssel besloot in april 2020 dat de komst van een eigen waterbushalte gewenst was. Hierdoor kunnen Capellenaren over het water gemakkelijk reizen naar de Drechtsteden en Rotterdam Centrum. In september 2021 werd er meer bekend over de locatie en wanneer, maar helaas gooide vertraging van het project roet in het eten om de waterbus vanaf 1 januari 2022 te laten aanmeren.

Het gehele project liep vertraging op rondom het aanvragen van de diverse vergunningen, dit kostte meer tijd dan in eerste instantie werd gedacht.

Lees ook: Nog altijd geen waterbushalte in Rivium: “voorbereidende werkzaamheden zijn uitgelopen”

Als alles meezit kunnen vanaf eind dit jaar de eerste reizigers gebruik gaan maken van de waterbushalte. Mocht het weer toch roet in het eten gooien en hierdoor de werkzaamheden stil komen te liggen dan kan de bouw van de halte pas begin volgend jaar weer worden hervat. Zodra het stormseizoen begint kan er niet op het water worden gebouwd.

De waterbushalte heeft een belangrijke functie voor toekomstige bewoners in het Rivium. In het Rivium worden de aankomende jaren ongeveer 5000 woningen gebouwd. De komst van de waterbus vlak langs de rand van de wijk maakt het voor reizigers van en naar Dordrecht, Rotterdam, Capelle en Krimpen aan den IJssel gemakkelijker. Vanaf de Schaardijk kan men ook overstappen op de Parkshuttle stappen die weer aansluit op het metronet vanaf de Kralingse Zoom.

 

Laatste Nieuws

spot_img