donderdag, juni 20, 2024
spot_img

Mels Landzaad (VVD) stapt op als raadslid en fractievoorzitter

Mels Landzaad (VVD) stopt noodgedwongen als raadslid. Hij legt zijn werkzaamheden neer in verband met privé-omstandigheden. “Het voelde als een voorrecht om samen met de andere raadsleden, het college en de ambtelijke organisatie mooie zaken tot stand te brengen in Capelle”, aldus Landzaad. Hij wordt opgevolgd door Jeroen Kolster.

De VVD’er heeft besloten te stoppen vanwege omstandigheden thuis. “Wegens privé-omstandigheden kan ik het raadswerk niet meer op een verantwoorde manier combineren met de extra zorg die mijn gezin nodig heeft”, schrijft het vertrekkende raadslid in zijn ontslagbrief naar burgemeester Peter Oskam. 

Landzaads wordt opgevolgd door Jeroen Kolster, hij maakte al eerder deel uit van de fractie van de Capelse VVD. “De aanleiding is vervelend, maar ik heb veel zin om weer als raadslid aan de slag te gaan,” zegt Kolster in een eerste reactie. Hij wordt 26 september geïnstalleerd.

Portefeuilles

Het raadslid heeft zich onder andere bezig gehouden met de portefeuilles financiën, veiligheid en onderwijs. Landzaad heeft zich onder andere ingezet om ervoor te zorgen dat beleggers niet zomaar betaalbare koopwoningen kunnen opkopen in Capelle. 

Ook was hij fractievoorzitter van de VVD. Wie hem op die functie opvolgt, is nog niet duidelijk. “Dat wordt door de zittende fractieleden, inclusief Jeroen, bepaald” 

Laatste Nieuws

spot_img