dinsdag, mei 28, 2024
spot_img

Afsluiting autoverkeer Koningin Wilhelminaplein gaat door, fietsstraat in aantocht

De afsluiting van de op- en toerit vanaf het Koningin Wilhelminaplein gaat definitief door. De gemeente Krimpen aan den IJssel heeft laten weten dat de uitkomsten van een extra onderzoek geen aanleiding geven om van het eerder genomen besluit af te zien.

Automobilisten die onderaan de Algerabrug de wijk Oud Krimpen in of uit willen rijden moeten dit in de toekomst een stuk verderop gaan doen. Het vorige college kwam tot dit besluit om de weg veiliger te maken voor het fietsverkeer. Nu moeten fietsers een flinke scherpe bocht maken en ontstaan er gemakkelijk aanrijdingen door de hoge snelheid.

Het nieuwe college werd gevraagd om nog een onderzoek te laten uitvoeren. Uit dit onderzoek is gebleken dat het afsluiten van de op- en afrit een verkeersveiliger resultaat gaat geven. Dit houdt in dat er alsnog een fietsstraat kan worden aangelegd vanaf de Treviso tot aan de Algerabrug.

In het onderzoeksrapport dat uitgevoerd werd door bureau Royal Haskoning is ook naar voren gekomen om te kijken naar de verkeerssituaties op de kruisingen Tuinstraat/IJsseldijk en de inrichting van de Rotterdamseweg en de Noorderstraat.

Voor geïnteresseerden wordt een informatieve commissie georganiseerd op donderdag 15 september. Ook inwoners zijn welkom.

Laatste Nieuws

spot_img