dinsdag, juli 16, 2024
spot_img

Verdachte (30) moordzaak Knut uitgeleverd aan Nederland

Zwitserland heeft de 30-jarige man die verdacht van betrokkenheid bij het overlijden van de 55-jarige Capellenaar Knut uitgeleverd aan Nederland. De man zonder vaste woon- of verblijfplaats is inmiddels in Nederland.

De politie in Zwitserland hield de man aan voor een ander strafbaar feit. Bij het controleren van zijn DNA kwam er een match naar voren in de zaak rondom de vermoorde Capellenaar. De 55-jarige man werd vorig jaar mei dood in zijn woning aan de Kringdans gevonden. Uit onderzoek is gebleken dat hij vermoedelijk door een misdrijf om het leven is gekomen.

DNA in database
De politie vond DNA in de woning van Knut, dit werd opgeslagen in een database. De Franse politie had ook al DNA van de man van vermoedelijk Marrokaanse afkomst opgeslagen vanwege een eerder misdrijf. Toen de man in Zwitserland tegen de lamp liep werd er een identiteitscontrole uitgevoerd waarop de match met de zaak in Capelle aan den IJssel werd ontdekt.

Voorarrest verlengd
De man is afgelopen week al overgedragen door de Zwitserse autoriteiten, hij is in Nederland al voorgeleid waarop is besloten dat hij nog zeker twee weken in de gevangenis zal verblijven. Het Openbaar Ministerie is inmiddels gestart met het verhoor van de verdachte.

Het is nog niet bekend wat er precies in de woning heeft plaatsgevonden. De politie houdt nog steeds alle scenario’s open. Het kan gaan om een roofmoord, maar ook een mislukte date. Bekend is inmiddels dat Knut actief was op Datingapps zoals Grindr en Bullchat.

Schok was groot
De schok in de buurt was groot toen het lichaam van Knut werd gevonden. De altijd vrolijke man maakte met iedereen een praatje en was regelmatig te vinden op een bankje voor zijn woning aan de Kringdans. Hij stond bekend als een kattenman.

 

Laatste Nieuws

spot_img