dinsdag, mei 28, 2024
spot_img

Brandweer oefent in gemeentehuis

Dinsdagavond hebben de vrijwilligers van Brandweer Krimpen aan den IJssel samen met de vrijwilligers van Kazerne Frobenstraat (in Rotterdam-Noord) een oefening gehouden in het gemeentehuis van Krimpen aan den IJssel.

Rond half acht kreeg de Krimpense brandweer de melding van een brandalarm in het gemeentehuis. Net zoals bij een echte melding haastten de vrijwilligers zich naar de spuitwagen en maakten zij zich als het gezegde “als de brandweer” naar het Raadhuisplein.

Nieuwsgierige voorbijgangers keken met omhooggetrokken wenkbrauwen, terwijl de spuitgasten het pand betraden. Voor de oefening werd vastgesteld dat er ‘daadwerkelijk brand’ was en werd er opgeschaald naar het sein ‘middelbrand’. Hierop werden ook de brandweerlieden uit Rotterdam-Noord opgeroepen voor bijstand.

De twee korpsen hebben samengewerkt om het hele scenario tot een goed einde te brengen. Al met al was het een geslaagde oefening. Het is te hopen dat ze nooit nodig zijn, maar zullen voorbereid zijn mocht er wel een noodgeval zijn.

Laatste Nieuws

spot_img