dinsdag, juli 16, 2024
spot_img

Hotelschip voor tijdelijke opvang vluchtelingen aangemeerd

Het schip waar 150 vluchtelingen tijdelijk opvang zullen krijgen, is aangemeerd aan de Sliksloothaven.

Vanaf vandaag (maandag 5 september) worden 150 vluchtelingen op een boot in de Sliksloothaven. Dit is voor een tijdsperiode van drie maanden. De vluchtelingen die worden opgevangen, betreffen vooral gezinnen met jonge kinderen en zwangere vrouwen.

De opvang is het resultaat van de landelijke vluchtelingencrisis, waarbij een groot tekort aan opvangplekken is. In samenwerking met de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond draagt daarom Krimpen aan den IJssel ook een steentje bij.

Het hotelschip vertrekt voor 15 december, zodat de binnenschippers tijdens de feestdagen hun schip weer op deze plek kunnen aanmeren. Omwonenden zijn tijdens een inloopbijeenkomst afgelopen zaterdag bijgepraat over de laatste stand van zaken omtrent de noodopvang.

Laatste Nieuws

spot_img