donderdag, juni 20, 2024
spot_img

Grootste zandspeeltuin van Zevenhuizen druk bezocht

Afgelopen zaterdag organiseerden netbeheerders TenneT, Liander, Stedin en aannemer Samenwerking Croonwolter&dros | Mobilis, samen op het terrein van het toekomstige hoogspanningsstation Zevenhuizen/Zuidplaspolder een leuke ochtend voor alle kinderen in de buurt. Het was een drukke en gezellige ochtend waarbij jong en oud zich uitstekend vermaakten in de grootste zandspeeltuin van Zevenhuizen. Voor de bouw van het station wordt namelijk meer dan 160.000 kuub zand gestort. Een mooie gelegenheid om de buurt uit te nodigen voor een leuke speelochtend. 

In grote getalen waren omwonenden en andere geïnteresseerden zaterdag op de  grootste zandspeeltuin van Zevenhuizen afgekomen. Voor alle kinderen was er een leuk programma met allerlei leerzame activiteiten en leuke proefjes met elektriciteit. Natuurlijk zorgden de netbeheerders ook voor wat lekkers ,emmertjes en schepjes! Voor de ouders was er uitgebreid de gelegenheid meer te weten te komen over de bouw van het hoogspanningsstation en alles wat daarbij komt kijken. 

Snel uitbreiden van het elektriciteitsnet
Het elektriciteitsnet in Zevenhuizen wordt uitgebreid met een nieuw hoogspanningsstation. Dit is hard nodig; de vraag naar elektriciteit groeit enorm. Steeds meer huizen schakelen van aardgas over op elektrische warmtepompen en er komen steeds meer elektrische voertuigen. Daarnaast stappen ondernemers in hoog tempo over op duurzaam opgewekte energie voor hun bedrijfsvoering.

Tegelijk worden op steeds meer plekken grote hoeveelheden duurzame elektriciteit opgewekt door zonne- en windparken. Niet al die energie wordt gelijk gebruikt, het zogenaamde overschot moet worden teruggeleverd aan het net. Daarom is het nodig dat netbeheerders Liander, Stedin en TenneT het bestaande elektriciteitsnet snel uitbreiden. Dit om een betrouwbare elektriciteitsvoorziening in de regio Zuidplaspolder te kunnen blijven garanderen!

Na de bouwvak worden de ophogingswerkzaamheden voor het hoogspanningsstation Zevenhuizen/Zuidplaspolder vervolgd.

Kijk op www.tennet.eu/zuidplaspolder voor meer informatie.

Laatste Nieuws

spot_img