vrijdag, juni 21, 2024
spot_img

Zandkasteel bouwen op toekomstig terrein hoogspanningsstation Zevenhuizen

Wie zich geroepen voelt om het grootste zandkasteel in de gemeente Zuidplas te bouwen kan op zaterdag 27 augustus terecht op het toekomstige terrein van een hoogspanningsstation langs de N219 in Zevenhuizen. De netbeheerders TenneT, Liander en Stedin organiseren een leuke ochtend voor de kinderen uit de buurt.

Iedereen is welkom en neem vooral een emmer en een schep mee. De aannemers en de netbeheerder zorgen ook voor emmers en een schep. Voor de aanleg van een hoogspanningsstation wordt meer dan 160.000 kuub zand gestort. Genoeg dus voor een flink zandkasteel.

Wie regelmatig over de N219 rijdt in de richting van de A12 heeft vast al gezien dat er behoorlijk wat werkzaamheden worden verricht. Sommige bewoners dachten dat er alvast begonnen was aan de bouw van nieuwe woningen, maar zover is het nog niet. Om alle woningen van onder andere het Vijfde Dorp maar ook in de omgeving aan te kunnen sluiten is uitbreiding van het elektriciteitsnetwerk noodzakelijk. Er komt straks een verbinding vanaf het hoofdstation in Bleiswijk, vanaf het punt in Zevenhuizen kan de stroom beter worden verdeeld.

Dus wil je meer weten, en wil je je kroost een mooi zandkasteel laten bouwen kom dan vooral even kijken. Het terrein is vanaf 10.00 uur open en is toegankelijk via de Bredeweg vanaf Zevenhuizen. Voor meer informatie kijk je op www.tennet.eu/zuidplaspolder

 

Laatste Nieuws

spot_img