dinsdag, juli 16, 2024
spot_img

Halve Marathon Capelle deze editie zonder hardlopen

Over precies een maand wordt de volgende editie van de Halve Marathon van Capelle gelopen. Letterlijk gelopen, want dit jaar zijn er voor de volwassenen geen hardlooponderdelen. Deze editie gaat dan ook de boeken in als Wandelfestijn Capelle.

Afgelopen jaar werd de jubileum-editie van de Van Santen Makelaars Halve Marathon van Capelle nog op feestelijke wijze gelopen. Dit jaar zal deze in aangepaste vorm moeten plaatsvinden.

Werkzaamheden Stadsplein

Vanwege de werkzaamheden op en rond het Stadsplein kan de organisatie niet het hardloopevenement beloven wat ze wel graag willen bieden aan de lopers. Daarom gaat het hardloopgedeelte niet door. Wel zal de wandeltocht wederom georganiseerd worden en gaat deze editie door als Wandelfestijn Capelle.

“Het hardlopen – de halve marathon en andere afstanden – staat volgend jaar weer op het programma, als het Stadsplein helemaal is verbouwd. Daar kunnen we nu niet terecht. We hopen op het begrip van alle trouwe fans en verwelkomen jullie graag in 2023 op een fantastische mooie nieuwe start/finish-plein vol gezelligheid!”

Programma

Voor de kinderen zijn er drie afstanden voor de Kids Run om voor in te schrijven: 750 meter, 1.000 meter en 1.750 meter. Onder alle deelnemers van de Kids Run worden na afloop ook mooie prijzen verloot.

De volwassenen kunnen zich dit jaar inschrijven voor de wandeltocht. Deze is tien kilometer lang.

Goed doel

Ook dit jaar wordt er weer geld ingezameld voor het goede doel, namelijk Stichting Droomdag. Vorig jaar werd er ruim € 3.500,- ingezameld.

Stichting Droomdag organiseert droomdagen voor gezinnen waar een ouder oncologisch en/of levensbedreigend ziek is en waar het jongste kind onder de 16 jaar is. Op deze manier willen zij hen onvergetelijke herinneringen geven.

Aanmelden

Meedoen met het Wandelfestijn of de Kidsrun op 25 september? Meld je dan aan via het inschrijfformulier of via de website van de Halve Marathon. Je kunt voorinschrijven tot en met 24 september 2022 of tot het maximaal aantal deelnemers is bereikt.

Laatste Nieuws

spot_img