donderdag, juni 20, 2024
spot_img

Geen sluipverkeer meer langs de A20 tussen Nieuwerkerk en Moordrecht

Wie nog denkt om de files te kunnen omzeilen en via de Zuidplasweg, Tweede Tochtweg of de Verbindingsweg deze wil passeren komt bedrogen uit. Sinds vandaag geldt er tijdens de spitsuren een inrijverbod vanaf de N219. Alleen fiets- en bestemmingsverkeer is nog welkom.

Veiligheid voor fietsers

De gemeente Zuidplas neemt de maatregelen om de veiligheid van fietsers tijdens de spitsuren te kunnen waarborgen. Op de tijden 07:00-09:00 en 16:00-18:00 wordt de weg gebruikt door veel fietsers, automobilisten gebruiken de wegen als sluipweg, maar dat zorgt vooral voor veel gevaarlijke situaties.

Fietsstraat

De gemeente wil de Zuidplasweg in gaan richten als fietsstraat. Inmiddels is het Voorlopig Ontwerp (VO) daarvoor gereed. Dit ontwerp is ontwikkeld op basis van de wensen van de bewoners uit de buurt. U kunt het ‘Zuidplasweg – voorlopig ontwerp‘ hier alvast bekijken. Eind augustus bespreekt de gemeente tijdens een inloopavond het VO met de omwonenden. Na afronding van de ontwerpfase beginnen de voorbereidende werkzaamheden.

In september wordt het definitieve ontwerp voor de Zuidplasweg en de planning van het werk bekend gemaakt. Inwoners van de gemeente Zuidplas ontvangen vervolgens een brief.

 

Laatste Nieuws

spot_img