donderdag, juni 20, 2024
spot_img

Algeraweg krijgt nieuw geluiddempend asfalt, verkeershinder in september

De Algeraweg tussen het Capelseplein en de Algerabrug wordt binnenkort voorzien van nieuw geluiddempend asfalt. Dat betekent dat reizigers van en naar de Krimpenerwaard rekening moeten houden met afsluitingen en vertraging.

Minder geluid

Wie regelmatig over de Algeraweg rijdt heeft vast en zeker gemerkt dat het wegdek in slechte staat verkeert. Dit zorgt ervoor dat het minder geluiddempend is en vrachtverkeer meer herrie maakt. De gemeente laat de weg weer toekomstbestendig te maken. Door het nieuwe asfalt maakt de weg ook veel minder geluid, en dat is goed voor de omwonenden.

Nachtelijke afsluitingen en beperkte rijstroken

De gemeente start op 12 september met de werkzaamheden. De weg blijft grotendeels open, maar in beide richtingen is er één rijstrook per richting beschikbaar. Dat betekent dat het busverkeer en het autoverkeer samenkomen.

In de nachten van 14 op 15 en 15 op 16 september gaat de weg in zijn geheel dicht. Verkeer dat van en naar de Krimpenerwaard en Krimpen aan den IJssel wilt rijden moet dan omrijden via Gouda, of gebruik maken van de veerpont bij Krimpen aan de Lek.

Weg open voor hulpdiensten

Terwijl de werkzaamheden worden uitgevoerd blijft het voor de hulpdiensten en bewoners die een spoedbezoek aan de huisartsenpost in het IJsselland moeten brengen wel mogelijk om de Algerabrug te passeren. Verkeer wordt over de wisselstrook gestuurd. Reizigers die gebruik maken van het openbaar vervoer moeten rekening houden met een aangepaste dienstregeling.

Laatste Nieuws

spot_img